Aktiviteter

Hösten 2018 har vi planerat följande aktiviteter. Kontakta någon i styrelsen om du är nyfiken och vill veta mera. Det behövs oftast inte föranmälan, i så fall anges det tydligt. Alla aktiviteter annonseras också via byamailen och Facebookgruppen Omställning Hällungebygden. Du behöver inte vara medlem för att få komma och delta, men vissa aktiviteter är gratis för medlemmar och kostar något för icke-medlemmar. De flesta aktiviteter börjar 18.30 med fika, platsen kan variera då vi inte har någon fast egen lokal i nuläget.

6 sept Malini Odenhall leder frigörande dans. 

4 oktober Filmvisning

6 nov besök av Kerstin Fredlund som driver Hidden in Grains. 

”Spannmål från kultursorter har brukats och ätits av människor genom årtusenden men glömts bort bara på några decennier. Även metoderna för hur vi förberett och behandlat våra fröer och gryn har gått förlorad på bara några generationer. Ur gamla traditioner, med moderna tekniker har Hidden in Grains utvecklat nya och smakrika fullkornsprodukter. En ny version av fullkorn som både är rik på fibrer och full med biologiskt tillgängliga mineraler. Kerstin berättar om detta och vi kan ställa frågor.” 18.30 i Solgläntans eventlokal.

6 dec – Naturens hemlighet. 

Eva Sanner berättar om sin bok ”Naturens hemlighet – återfinn din plats i det stora sammanhanget”. Vad är ekopsykologi och hur kan vi förhålla oss till naturen på ett annat sätt? Och vad kan vi lära av naturens lösningar på problem? 18.30 hos Eva Sanner, Huveröd 206.

13 dec – Julfest mer info senare.

Föreslå gärna eller arrangera själv en aktivitet i ett ämne du är nyfiken på. Vi i styrelsen hjälper gärna till.

De flesta helgfria fredagar kl 18-20 är bastun vid sjön varm. Föreningen Hällmarkens Vänner arrangerar, håll utkik på byamailen för att vara säker på att det händer. Avgiften, 50 kr för icke-medlemmar i Hällmarkens vänner, kan betalas via swish.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet
Sidan uppdaterades 180817