Aktiviteter våren 2019

Aktiviteter Våren 2019

Kontakta någon i styrelsen om du är nyfiken och vill veta mera. Det behövs oftast inte föranmälan, i så fall anges det tydligt. Alla aktiviteter annonseras också via byamail googlegroups och Facebookgruppen Omställning Hällungebygden. Du behöver inte vara medlem för att få komma och delta, men vissa aktiviteter är gratis för medlemmar och kostar något för icke-medlemmar. De flesta aktiviteter börjar 18.30 med fika, platsen kan variera då vi inte har någon fast egen lokal i nuläget.

21 februari Öppet möte för alla i Svenshögen. Information om omställningsrörelsen samt diskussion om vår bygd och dess framtid. Sammanställning diskussion 190221

23 mars Cykellördag - gemensam lagning och servning av cyklar inför sommaren. Var och en tar med nödvändiga delar och gärna verktyg. Ansvariga Kerstin Schmidt och Robert Olausson. Tid: 10-13 mittemot stationshuset.

16 april Komposthantering – info och diskussion om olika aspekter av kompostering. Medverkande: Peter Norrthon, Eva Sanner  m fl. Hemma hos Eva, Huveröd 206.

26 april Teater i Svenshögen – pjäsen Krig har inget kvinnligt ansikte som kommer från Göteborgs stadsteater gästar oss denna kväll. Biljetter köps via Cecilia Lind 070-3377598 (swish). Medlemmar har rabatt. Föreningslokalen som ligger mittemot fotbollsplanen.

12 maj Årsmöte – sedvanliga årsmötesförhandlingar. Kallelse skickas ut via mail en månad i förväg. Mötet hålls i eventlokalen i anslutning till Solgläntans café och gårdsbutik kl 18.00.

Det blir också en plantbytardag i juni, datum för denna är inte satt ännu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Föreslå gärna eller arrangera själv en aktivitet i ett ämne du är nyfiken på. Vi i styrelsen hjälper gärna till.

De flesta helgfria fredagar kl 18-20 är bastun vid sjön varm. Föreningen Hällmarkens Vänner arrangerar, håll utkik på byamailen för att vara säker på att det händer. Avgiften, 50 kr för icke-medlemmar i Hällmarkens vänner, kan betalas via swish.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet
Sidan uppdaterades 180817