Aktiviteter

2021

Omställningsföreningens första digitala auktion!
Picture1

 

Du kan köpa, sälja eller skänka bort grejer – som en riktig auktion med budgivning – hemma framför datorskärmen. En digital auktion av, med och för amatörer i området Hällungebygden. Det ska vara roligt att delta och det är tillåtet att bjuda på sig själv när du visar upp vad du vill sälja eller skänka. Framförallt bjuder vi in till ett friare och annorlunda sätt att mötas digitalt på för att byta grejer med varandra.  

Datum och tid: Söndag 2 maj kl 18-20
Plats: Digitalt via Zoom (begränsat antal platser)
Anmälan: Via nedanstående länk senast 25 april

***************************************************************************************

Hur gör du för att delta som köpare och/eller säljare? 

 

  1. Anmäl dig genom följande länk:
    I anmälan anger du ditt namn och din e-mail för att vi ska kunna administrera evenemanget och länka deltagare till varandra. Ange om du vill sälja eller skänka något och i så fall vad. Max tre objekt per person. Det går även att sätta ihop ett paket med snarlika saker såsom kläder eller leksaker som säljs/skänks som ett objekt. Max tre objekt eller paket. Sätt ett utgångspris (vi försöker hålla oss till låga och förmånliga priser, så blir det roligare) eller skriv om det är gratis. Sätt en rubrik och gör en kort beskrivning av vad du vill sälja/skänka.
  2. Bild
    Om föremålet är för stort för att visas upp framför datorskärmen, maila en högupplöst bild (eller en pdf med olika bilder av objektet i olika vinklar) till frida.jonsson@gmail.com
  3. Fler instruktioner
    När anmälan är gjord får du fler instruktioner via e-mail om evenemanget samt en sammanställning av vad som kommer att säljas/skänkas. Zoom-länk skickas ut till anmälda deltagare.Låter det krångligt? Det behöver det inte bli. Men vi ber redan nu om överseende för eventuella utmaningar som kan uppstå när vi möts digitalt. Vi gör ju det här för första gången!

Varmt välkomna hälsar Föreningen Omställning Hällungebygden
genom Anna och Frida

 

Skördefest hösten 2020

Några bilder från vår fina skördefest vi hade söndagen 31 augusti

fest 12 fest 9

 

 

 

 

fest 10 fest 11 fest 5 fest 7 fest 8 fest 2 fest 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter våren 2020

Kontakta någon i styrelsen om du är nyfiken och vill veta mera. Det behövs oftast inte föranmälan, i så fall anges det tydligt. Alla aktiviteter annonseras också via byamail googlegroups och Facebookgruppen Omställning Hällungebygden. Du behöver inte vara medlem för att få komma och delta, men vissa aktiviteter är gratis för medlemmar och kostar något för icke-medlemmar. De flesta aktiviteter börjar 18.30 med fika, platsen kan variera då vi inte har någon fast egen lokal i nuläget. JUST NU: vissa möten på Zoom, utom de som går att ha utomhus.

15 mars Omställningsmöte på Zoom – check in hur alla har det i Coronasituationen

26 april Årsmöte med sedvanliga årsmötesförhandlingar. Hålls på Zoom.

12 maj Cykellagning vid Stationen – Kenneth och Robert hjälper dig att själv laga din cykel.

Plantbytardag hos Sonja i Panneröd

Välkommen att delta i våra program utan kostnad. Är du inte medlem, så bli gärna det, hitta info om det på vår hemsida under ”föreningen”. Som medlem får du också tillgång till en massa info om vad som händer i byn via vår mailgrupp.

Föreslå gärna eller arrangera själv en aktivitet i ett ämne du är nyfiken på. Vi i styrelsen hjälper gärna till.

De flesta helgfria fredagar kl 18-20 är bastun vid sjön varm. Föreningen Hällmarkens Vänner arrangerar, håll utkik på byamailen för att vara säker på att det händer. Avgiften, 50 kr för icke-medlemmar i Hällmarkens vänner, kan betalas via swish.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet
Sidan uppdaterades 200901