Örtvandring i Svenshögen 13 juni

DSC_0179Ätliga vilda växter & mindfulness! Vi gör ännu en ört-vandring med Johan Granbom och utgår från Hällmarkens tillsammansodling. Följ med på ett litet äventyr i vardagsmiljö!

Närma dig naturen med nyfikenhet och smaklökar. Prova att äta välbekanta och okända gröna blad, lär dig om deras smaker och användningsområden. Tänk dig att kunna gå ut i närmsta park och äng och samla blad och växter till din sallad eller ditt örtte. Vi återknyter till bortglömd kunskap, som blivit relevant igen i en tid av ökande helhetstänkande. Var med och utforska vilka ätliga växtersom frodas i vår närhet. Samtidigt blir det en lekfull promenad med små närvaroövningar och avslutande knytis i det gröna.

Du får med dig en sammanställning av de vanligaste örterna och växterna i en överskådlig tabell med skördetider, näringsinnehåll och tilllagningsförslag.

Ta med: bekväma kläder efter väder, påse att plocka örter i samt
någon knytismat att dela med gruppen.

Johan Granbom leder kurser, ceremonier, sångcirklar och örtvandringar. Han är utbildad skådespelare och religionsvetare. Sedan flera år är han engagerad i Omställningsrörelsen. Förra året kom han även ut med en ny bok om ceremonier och självkännedom, ”Böja linjer och bygga cirklar”, en bok om inre omställning. Mer info: https://bendinglinesbuildingcircles.jimdo.com/

Varmt Välkomna Alla !

Tid: Onsdagen den 13 juni, kl 18.00-20.00.

Plats: Tillsammansodlingen, bredvid Sagåns gård, Svenshögen.

Anmäl dig till Johan eller Anna-Karin, skicka mejl på fb eller sms.

Pris: 50kr som betalas på plats (swish eller kontant). Plats till max 18 personer.
Anna-Karin 0708 – 303 505
eller Johan  0708 – 474 529

 

Facebook-event:

https://www.facebook.com/events/1817044941686913/

Kommentarer inaktiverade.